Tygy fashion
Image default
Bedrijven

Een balayage, wat is dat eigenlijk?

Het komt steeds vaker voor dat mensen een bijzonder kapsel nemen. Eén van de soorten die je veel ziet is een balayage. Maar wat is dat eigenlijk? Wat houdt dat in en wat voor effect geeft het je haar?

Wat is een balayage?

Balayage is een Frans woord, en betekend “vegen”. Dat is eigenlijk ook wat de techniek is; het verven van het haar door middel van vegen met een kwast. Deze manier van verven creëert een subtiele overgang tussen de haarkleuren. Er ontstaan een soort lagen in het haar, met de donkere kant onderop en de lichte haarverf aan het oppervlak. Door deze onderscheiding ontstaat er een natuurlijke overgang..

Een balayage moet je wel deels onderhouden. Je moet het goed onderhandelen met speciale kleurshampoo om de kleur mooi en koel te houden. De lichtere lokken in het haar kunnen ook vervagen, dus om ze helder te houden moet je daar ook iets voor doen.

De balayage techniek houdt in dat de kleur er letterlijk met een kwast in wordt geverfd. Hoe dat precies gebeurt verschild van stylist tot stylist. Een voorbeeld van een kapper die een goede versie van de balayage kan geven is de balayage kapper Enschede.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Zoals bij alles, zijn er ook bij een balayage een paar voor- en nadelen betrokken. Eén van de voordelen is dat je er minder vaak mee naar de kapper moet, en dat de onderhoud veel minder is dan bij andere haarkleuringstechnieken. Ook kan je meer afwisseling krijgen in de kleur en heb je weinig last van uitgroei bij deze vorm van haarkleuren. Een nadeel van een balayage is echter dat de behandeling relatief lang duurt. Ook kan het niet op ieder haartype, en bij kort haar geeft het niet het gewenste effect. Daarnaast wordt het haar gebleekt, wat je haar kan beschadigen.

Als er één tip is die je uit dit blog kan halen, is dat je goed moet nadenken wat jij graag wilt met je haar. Als je denkt dat een dergelijke behandeling bij jou past en je een mooi kapsel geeft, dan moet je het vooral doen.