Tygy fashion
Image default
Bedrijven

Selecteer sales personeel met een online sales assessment

Het aannemen van nieuwe verkoopmedewerkers is een veel voorkomend onderdeel van de taken van een manager of van een medewerker personeelszaken. Een online sales assessment zorgt ervoor dat je de juiste verkoper aanneemt.

Het aannemen van nieuwe verkoopmedewerkers is een veel voorkomend onderdeel van een (team)manager of van een medewerker personeelszaken. Bij kleinere ondernemingen, waarvan de directeur zich met allerlei zaken moet bemoeien, is er vaak niet eens sprake van een persoon die veel ervaring heeft met werving en selectie, hetgeen dus best risicovol is. Het aannemen van de ‘verkeerde’ medewerker is kostbaar, verlies van energie en erg frustrerend voor beide partijen. Een online sales assessment zorgt ervoor dat je de juiste verkoper aanneemt.

Stel, je zoekt een sales manager. Maar wel eentje die:

  • Strategisch kan meedenken;
  • Leiding geeft aan 15 medewerkers;
  • Verantwoordelijk is voor het internationaal commercieel beleid;
  • Tegen een forse portie stress kan;
  • Te boek staat als een prettig persoon en een people manager met een duidelijke visie op leiding geven.

Ga ervan uit dat de kandidaten die op deze functieomschrijving hebben gereageerd deze kwaliteiten ook zeggen te hebben. Maar is dat zo? Is de kandidaat met de beste papieren ook de beste kandidaat? En als we al twijfelen, hoe komen we er dan achter? Mensen passen eenvoudigweg niet als vanzelfsprekend in de organisatie. Persoonlijke achtergrond, normen en waarden, cultuur en ervaringen komen soms pas tot uiting tijdens het daadwerkelijk functioneren, en soms is dat dan te laat. Op heel zware functies is het lastig ‘bijsturen’ van de kandidaat in kwestie. Het ‘matchen’ tussen persoon en organisatie vergt soms meer dan een ‘goed gevoel’ tijdens de sollicitatiegesprekken.

 

 

Lagere kosten

Door een online sales assessment verminder je als bedrijf het risico tot een ‘miss-fit’. Natuurlijk zijn er kosten verbonden aan het afnemen van een assessment. Echter, deze kosten vallen veelal in het niets vergeleken met de aanstelling van een nieuwe verkoopmedewerker of sales manager die uiteindelijk weer het veld moet ruimen.

Online Sales Assessment

The Bridge Sales Performance is een persoonlijkheidsvragenlijst en zet alle commerciële succes- en risicofactoren van een kandidaat voor je op een rij in een overzichtelijk en compact rapport. In het rapport tref je scores op de zes stappen van verkoop en de scores op de 4 verkooptypes.

De zes stappen van verkoop

In het rapport krijg je de scores te zien van de kandidaat op de zes verkoopstappen: (1) Plannen & voorbereiden, (2) Contact leggen, (3) Behoefte creëren, (4) Oplossingen presenteren, (5) De deal maken en (6) Relatiebeheer.

De vier verkooptypes

Daarnaast krijg je de scores van de kandidaat te zien op de vier verkooptypes: Hunter, Consultant, Farmer en Negotiator.

Bestellen

Je kunt het online sales assessment bij TestGroup bestellen. Voor meer informatie over onze online sales assessments kun je bellen met: 020-2621630 of mailen naar: info@testgroup.eu.

 

https://www.testgroup.nl/persoonlijkheidsvragenlijst/