Tygy fashion
Image default
Bedrijven

Tips om je kleding schoon te maken

Iedereen wast natuurlijk regelmatig zijn of haar kleding. Wassen betekent kiezen uit het juiste wasprogramma, de juiste temperatuur, verschillende opties, het juiste wasmiddel, de juiste dosering en de juiste snelheid. Logisch dat dit allemaal nogal verwarrend kan zijn. Je wilt natuurlijk wel dat al je kleding mooi en schoon blijft. Maar hoe kun je dit nu het beste doen? Kun jij net die tips gebruiken om je was net een beetje beter schoon te maken? Of kun jij wel wat tips gebruiken om geen foutjes meer te maken bij het wassen van je kleding? Lees dan zeker eens onderstaande tips!

Kleding schoon houden

Naast het gebruik van het juiste type wasmiddel of waspoeder (voor een bepaald type wasgoed) is ook de hoeveelheid wasmiddel een belangrijke factor bij het wassen van je kleding. Als je te weinig wasmiddel gebruikt, wordt je kleding natuurlijk niet helemaal schoon, terwijl te veel wasmiddel de levensduur van je wasmachine kan verkorten. Let hier dus goed op! Als de wasmachine na het wassen vol vuil zit, is er te veel wasmiddel gebruikt. Als de kleding niet schoon genoeg is, is dat een teken dat je te weinig gebruikt. Check daarom altijd het doseringsadvies op de verpakking en let erop dat dit advies gebaseerd is op een bepaald gewicht, namelijk ongeveer 5 kg ​​aan kleding. Stop je meer of minder wasgoed in de wasmachine? Gebruik dan ook meer of minder wasmiddel. Met wasmiddelcapsules hoeft je helemaal niet te doseren. Per wasbeurt gooi je gewoon een capsule in de machine. Super makkelijk dus!

Ben je helemaal geen kei in het schoonmaken van kledingstukken als bloezen, jassen of pantalons? Dan zou je altijd eens je kleding langs kunnen brengen bij een stomerij. Je betaalt uiteraard wat meer maar je bent hierbij wel verzekerd van schone kleding!

Schoenen schoon houden

Ook je schoenen wil je natuurlijk zo lang mogelijk kunnen dragen. Vergeet ze dan zeker niet van tijd tot tijd goed schoon te maken en zorgvuldig te verzorgen met de juiste materialen. Hoe je je schoenen moet verzorgen ligt uiteraard aan het materiaal van de schoenen. Leren schoenen kun je bijvoorbeeld schoonmaken met een oplossing van koud water en witte azijn. Heb je stoffen of katoenen schoenen zoals bijvoorbeeld Converse Allstars? Deze kun je gemakkelijk sneakers in de wasmachine doen! Sneakers in de wasmachine doen is een snelle en veilige manier om je schoenen weer mooi te krijgen. Let wel op; niet alle soorten sneakers in een wasmachine zijn veilig.

https://sneakersreinigen.nl/sneakers-in-de-wasmachine/