Tygy fashion
Image default
Shopping / Clothing

Schoenen schoonmaken

Met het Nederlandse weer hier (lees: vaak regen) kunnen je schoenen best wel snel vies worden en dat wil je natuurlijk niet. Het is zonde van je mooie schoenen om ermee rond te lopen terwijl ze vies zijn en ook voor het behoud van de schoenen is het niet bevorderlijk. Je kunt natuurlijk met regenjasjes voor schoenen (ja die bestaan echt) over straat gaan lopen zodra het regent, maar dat gaat veel mensen toch iets te ver, dus daarom hier een paar tips voor als je schoenen vies zijn geworden.

Ten eerste is het heel belangrijk om te weten van welk materiaal de schoenen gemaakt zijn die je schoon gaat maken. Elk materiaal heeft namelijk een andere behandeling nodig. Of je leren schoenen gaat schoonmaken of suède, dat maakt toch wel een verschil.

Lijken je schoenen gewoon een beetje viezig, maar zie je niet specifiek vlekken, dan hier een tip: haal de veters er uit en maak die schoon in een sopje. Je kunt ze gewoon even laten weken in het sopje en daarna zijn ze weer helemaal wit. Je zult zien dat dit zo veel uitmaakt voor de uitstraling van je schoenen.

Het is natuurlijk altijd beter om viezigheid en slijtage te voorkomen dan om het op te moeten lossen. Het is daarom handig om je schoenen in te sprayen voordat je ze voor het eerst gaat dragen. Je kunt elke keer de spray van de schoenenwinkel kopen, maar onthoudt gewoon welke je al thuis hebt staan, zodat je ze voor meerdere schoenen kunt gebruiken.

Heb je vlekken op je leren schoenen die je er maar niet uit krijgt? Wanhoop dan niet, want je kunt het altijd nog oplossen met schoenverf zwart. Hiermee kun je leder verven, waardoor je de vlekken niet meer zult zien. Je verft dus de gehele schoen, inclusief vlekken, in een donkerdere tint (bij voorkeur zwart, want dat is altijd donker genoeg) en dan zien je schoenen er weer uit als nieuw!

https://www.leerverfshop.nl/