Tygy fashion
Image default
Shopping / Clothing

Hoe je een goede schrijver kan worden

Als je in een boekenwinkel loopt, zie je vaak veel best sellers staan onder populaire namen van mensen die schrijvers zijn geworden in hun leven. Als jij ook je naam er tussen wilt zien staan, is het logisch dat je misschien dagenlang voor een laptop zit en naar het documentje staart dat open is. Het is wel leuk en aardig, een schrijver worden, maar hoe doe je dat eigenlijk?

Schrijven kan iedereen. Iedereen heeft de optie gekregen om te typen of om pen of papier te gebruiken. Iedereen kan wat woorden op papier zetten. Maar dit betekent niet dat het goed is. Tuurlijk kan je schrijven, maar als je echt een best seller wilt worden, moet je toch richten op een stapje hoger. Dit doe je door te beginnen bij de basis.

De basis. Het woord dat schrijvers bijna niet willen gebruiken, omdat ze meesterwerken op papier willen zetten, binnen een dag. Toch is het belangrijk dat je de basis onder de knie hebt. Dit hoef je later niet te gebruiken als je je eigen schrijfstijl hebt, maar het is toch handig om te weten. De basis is om met een idee te komen die voor jou leukt lijkt om te schrijven. Niet iemand anders. Het allerbelangrijkste is dat je over een onderwerp schrijft die je zelf interessant vind. Een voorbeeld, als jouw buurvrouw heel erg van kozijnen houdt, betekent dat niet dat jij ook over kozijnen bestellen moet schrijven. Dit ligt dan niet in jouw interessegebied en dan krijg je al gauw een verhaal die zonder passie is geschreven.

Het tweede van de basis is om een grote lijn van het verhaal te bedenken. Wat is het begin, midden en slot? Wat wil je dat er gebeurt, en hoe wil je dat het verhaal eindigt? Dit is belangrijk zodat je niet een verhaal schrijft die nergens tot leidt, uiteindelijk ga je het moeten herschrijven.

 

http://directeenkozijn.nl