Tygy fashion
Image default
Shopping / Clothing

Hoe herken je een burn-out?

Het hebben van mentale klachten komt steeds vaker voor bij de jongere generaties. Dit is mede te danken door de hoge prestatie druk die mee komt met social media programma’s zoals Facebook en Instagram. Beide platformen worden voornamelijk gebruikt om aan te tonen hoe geweldig het leven wel niet is. Wat veel mensen niet weten is dat ook de mensen die de beste dingen delen ook door slechte dingen heen gaan. Toch is dit voor veel niet duidelijk en proberen ze zich zelf te meten met de successen van andere. Vaak kan dit leiden tot burn-out klachten. Het hebben van een burn-out kan enorm veel mentale schade met zich mee brengen. Het kan ervoor zorgen dat we ons hele leven overhoop moeten gooien omdat we niet meer instaat zijn bepaalde taken uit te voeren. Een burn out behandeling bij een psycholoog Tilburg is dan ook vaak wat je nodig hebt, maar laten we nog even wachten met de behandeling en laten we kijken hoe een burn-out begint en hoe we het tegen kunnen gaan. 

Het herkennen van een burn out kan best lastig zijn. Vaak zie je dit zelf niet heel erg duidelijk maar kan een ander dit wel beter zien. Een van de meest voorkomende klacht is stress. In een drukke periode waarbij er erg veel overgewerkt wordt en er geen tijd meer is voor je zelf kan er veel stress ontstaan. Ook kan het komen tijdens een studie. Voor sommige studenten kan het programma iets te druk worden waardoor er te veel stress ontstaat. Dit kan uiteindelijk verder resulteren tot een burn-out.

Het lichaam zal ver voordat de burn-out zal toeslaan verschillende klachten geven. Zo kan men last krijgen van concentratieproblemen, wat erg vervelend is tijdens het studeren. Vergeetachtigheid is een symptoom die ook veel plaatst vindt. Daarnaast is het erg gebruikelijk dat men last heeft van slaapproblemen.

 

 

https://piekerpoli.nl/