Tygy fashion
Image default
Shopping / Clothing

De risico’s van een salarisadministrateur

Salarisadministratie wordt vaak gezien als een bijzaak. Niet elke onderneming besteed er veel tijd en moeite aan. Veel ondernemers zien het als een verplichting die maar moet gebeuren. Door de technologische ontwikkelingen is het voor een organisatie erg gemakkelijk om de salarisadministratie te automatiseren. Niet iedereen is zich bewust van deze ontwikkelingen en we zien dat nog veel administraties geen gebruik maken van automatische processen. Hieronder bespreken we enkele foute van salarisadministrateurs.

Blindheid voor eigen werk

Een fout die erg veel gemaakt wordt is dat er al jarenlang geen controle is op de salarisadministratie. Wie controleert het werk van de administrateur? De salarisadministrateur zelf? Of doet iemand anders het? De salarisverwerking is een proces wat meer dan 1 persoon nodig heeft. Dit is nodig zodat men elkaar kan controleren. Het is belangrijk dat een organisatie er achter komt of er fouten zijn gemaakt bij de administratie. Het kan zomaar zijn dat iemand loon mist maar dit niet achterhaald kan worden.

Kwetsbaar

Omdat er bij de meeste bedrijven maar één goede salarisadministrateur aanwezig is, kan je als organisatie erg kwetsbaar zijn. Je moet rekening houden als de persoon ziek wordt of met verlof gaat. Als organisatie is het belangrijk dat je minimaal twee goede werknemers in dienst te hebben. Dit zorgt ervoor dat bij verlof je andere werknemer opgevangen kan worden.

Hoge werkdruk

Zoals we hierboven zeiden, is er maar vaak een medewerker in het bedrijf die zich bezighoud met de salarisadministratie. Voor een grote organisatie kan dit heel veel werk zijn.  In deze functie hangt er een best wat hoge werkdruk. Door de hoge werkdruk kan er overbelasting ontstaan en bij overbelasting kan er een burn-out of depressie optreden.  Als de salarisadministrateur uitvalt zit je met een groot probleem. Los dit daarom op door meerdere werknemers te hebben die de functie kunnen vervullen.

https://www.cbbs.nl/