Tygy fashion
Image default
Shopping / Clothing

Verschillende petten

Petten raken nooit uit de mode. Voorheen waren de petten nodig om het hoofd warm te houden. Tegenwoordig is het meer een mode accessoire geworden. Er worden in de loop der jaren steeds meer soorten petten bedacht dat er nu zoveel verschillende bestaan. Ik zal hier voorleggen welke verschillende petten er allemaal zijn en hoe je deze kunt onderscheiden. Allereerst heb je de bekendste vorm: de snapback. Deze pet is te herkennen aan de verstelbare sluiting aan de achterzijde. Een fitted cap is qua uiterlijk vaak hetzelfde als een snapback alleen is de achterzijde niet verstelbaar, vandaar het woord fitted 

Een trucker cap is het type pet, waar de klep voorop meer gebogen is, deze klep zorgt voor bescherming tegen de zon. Wanneer de achterzijde van een trucker cap een net heeft met gaten, dan is het een net cap. Deze pet is lekker luchtig en perfect voor de zomer. De 5 panel cap is een pet die er wat anders uitziet dan de reguliere petten. Deze worden namelijk met vijf onderdelen stevig aan elkaar gestukt waarna deze dan ook steviger zijn. Vaak hebben deze petten ook een hele andere uitstraling dan normaal.  

Anno 2015 is de komst van het buckethoedje ontstaan. Ken jij die vissershoedjes nog die je vader of opa vroeger droegen? Geloof het of niet, dit is nu een nieuwe trend. Uiteraard wordt deze “bucket hat” wel cooler gemaakt met leuke bedrukkingen volgens de trends van nu. Wil jij ook petten kopen? Deze zijn in verschillende sneakerstores te vinden maar ook op het internet. Www.snapbacks.nl heeft bijvoorbeeld diverse limited editions van snapbacks en petten die niet in winkels te vinden zijn. Petten zijn trouwens niet alleen voor mannen bedoeld, maar natuurlijk ook voor hippe vrouwen! Koop bijvoorbeeld een bucket hat met een bloemetjespatroon en je zomeroutfit is compleet. 

http://www.snapbacks.nl/