Tygy fashion
Image default
Shopping / Clothing

Tips voor ‘doe-het-zelf’ klussers

Sommige mensen houden niet van klussen en weer anderen hebben twee linkerhanden. Toch zijn er altijd van die momenten waarin het onvermijdelijk is om een klusje in het huis te doen. Met plezier of niet, het moet toch gebeuren. Zeker in deze tijden van sociale isolement door het corona virus, heb je veel tijd om wat aan je huis te doen. En als je dan gaat klussen, is het het beste om alles maar meteen goed te doen. Anders heb je er alleen maar meer werk aan. In dit artikel presenteer ik de 3 beste tips om succesvol te klussen.

Ten eerste is uw veiligheid het allerbelangrijkste bij het klussen. Simpele, ogenschijnlijke onbelangrijke, dingen zijn van levensbelang. Zorg er in ieder geval voor dat er geen dingen in de weg liggen waarover u kan struikelen, een schone werkplaats is van levensbelang. Als u gaat schilderen, of op een hoge plek moet zijn, zorg er dan altijd voor dat de ladder of het krukje stevig en stabiel staat. Vraag desnoods uw echtgeno(o)t(e), kind, buurman of hond om de ladder of het krukje goed vast te houden. Als u met zware dingen werkt, zijn schoenen met metalen tenen belangrijk, als u gaat lassen of met vuur werk, is een veiligheidsbril uiterst belangrijk.

Ten tweede luidt het spreekwoord: een goede voorbereiding is het halve werk. Weet waar u aan gaat beginnen en maak van tevoren een plan en onderzoek hoe u de klus het beste kan uitvoeren. U kunt raad vragen aan het Internet, maar ook aan familie, vrienden of buren.

Als laatste is het van groot belang om materialen van kwaliteit te gebruiken. Doet u dat niet, dan is de kans groot dat uw kluswerk binnen een korte tijd weer instort, kapotgaat of afbladderd. Goedkoop is duurkoop. Vooral als u iets in elkaar zet, is het belangrijk om de hoeken van het bouwwerk goed te ondersteunen met versterkingshoeken of bijvoorbeeld stevige hoekijzers of hoekankers. Deze ijzeren hoekversterkers minimaliseren de kans op instorten en ongelukken.

https://www.bnvtools.nl/