Tygy fashion
Image default
Shopping / Clothing

Bijles Frans – Scriptium helpt

 Hoewel het Frans een mooie taal is en veel studenten en leerlingen het een fantastisch idee vinden om vloeiend en foutloos Frans te kunnen spreken, is het onder de knie krijgen van de taal nogal een opgave. Dat merk je ook op de bijlesmarkt, waar duizenden studenten tussen de tientallen aanbieders bijles snuffelen naar geschikte bijlesdocenten Frans. Het is als leerling of student soms niet makkelijk om de juiste bijlesaanbieder uit te kiezen. Daarom hebben we voor je het kaf van het koren gescheiden en een keuze gemaakt: neem Scriptium.

 

Wat we deden

We vroegen onze contentmanager op de redactie om zich voor te doen als bezorgde moeder. We hadden een narratief bedacht waarbij haar zoon, Marius, dringend intensief bijles Frans nodig zou hebben omdat moeder en zoon over een halfjaar naar Frankrijk gingen emigreren. We nemen altijd liever een scenario dat niet het standaardverhaal is, om te bekijken hoe flexibel een bijlesbureau eigenlijk is. We belden Scriptium direct op om ons verhaal te doen. We kregen een medewerker aan de lijn die ons ook direct kon helpen met de bijles. Ze vroeg ons het verhaal te doen en te vertellen waar we precies naar op zoek waren.

 

Wat er gebeurde

Het bleek geen probleem voor Scriptium om een bijlesdocent te zoeken die op hoog niveau en intensief taalles kon verzorgen. Iemand klaarstomen voor een emigratie is natuurlijk andere koek dan een uurtje in de week bijles Frans geven over grammatica. Daarom werd onze Marius gekoppeld aan docent die al jaren ervaring heeft als tweedetaaldocent. Ook werden er duidelijke afspraken gemaakt over de data van de lessen, de lengte van de lessen, en overige afspraken over voorbereiding en verplichtingen. De bijlesdocent wilde ook graag Marius spreken. Dat ging natuurlijk niet, aangezien Marius niet bestaat. Er ontstond ook nog een hachelijke situatie toen de bijlesdocente aan onze contentmanager aanbood om ook haar Franse les te geven. Margreet wimpelde dat af door te zeggen dat ze al vloeiend Frans sprak, waarna de bijlesdocente vol enthousiasme overschakelde naar het Frans om de rest van de les te doen. We besloten Margreet uit haar lijden te verlossen en te bekennen dat het een consumententest was geweest.

 

Verdere informatie

Toen we de medewerker van Scriptium weer spraken, hebben we om verdere informatie gevraagd. We zijn nog te weten gekomen dat je als ouders voorafgaand aan het bijlestraject een offerte krijgt zodat je een idee hebt van de totale kosten en de kosten per maand (als een traject langer duurt als een maand). Tegelijkertijd is de offerte geen betalingsverplichting. Je betaalt enkel voor de uren bijles die ook echt gegeven zijn aan het eind van elke maand dat er bijles gegeven. De offerte is dus alleen een prijsindicatie en geen betalingsverplichting. Dat vonden wij heel fijn. Een ander pluspunt is dat Scriptium een centrum voor educatieve ondersteuning is. Dat betekent dat ze kunnen helpen bij elk onderwijskundig probleem. Dus ook spss hulp of een andere vorm van studiebegeleiding.

https://www.scriptium.nl/