Tygy fashion
Image default
Shopping / Clothing

Zijden sjaal voor dames

Een zijden sjaal is het net iets anders dan andere sieraad waar vele vrouwen verrukt van zijn. En dat is niet voor niks. Het raakt de huid en je voelt het nauwelijks: vloeiend, zacht en glanzend. Zijde is een van de kostbaarste materialen en staat voor pure luxe.

Waarom een zijden sjaal?

Een zijden sjaal verwarmt niet alleen op koele zomeravonden, maar is ook een prachtige vervanging voor sieraden. Door de kleurenschittering die deze stof garandeert, kunnen outfits eenvoudig worden opgewaardeerd en verfijnd. En tot op de dag van vandaag is een zijden sjaal nog steeds een tijdloos accessoire. Zo draagt stijlicoon Olivia Palermo bijvoorbeeld graag zijden sjaals om vakkundig patronen en stijlbreuken te creëren. Een zeer moderne look: durf het materiaal te mengen en combineer je elegante zijden stof met een koele leren broek. Zo komt tedere elegantie en ruwe rock chic samen.

Waarom is zijden zo populair?

Zijde geeft een elegante glans en is temperatuur compenserend – verwarmt in koude en koelt in warme omstandigheden. Het is een ongelooflijk licht materiaal dat nauwelijks waarneembaar is op de huid (door de lage dichtheid). Het kreukt niet.

Vrije tijd en avond

Zijden sjaals zijn vooral in het voorjaar en de zomer een geweldig alternatief voor iedereen die graag sjaals draagt. Het lichte materiaal en de vrolijke kleuren zijn aangenaam op de huid en versterken elke outfit. Het kan ook worden gecombineerd met elegante avondjurken. Als vervanging voor een stola, het verwarmt de schouders en geeft je look iets extra’s.

In het haar

Wie van boho chic houdt, zal ook van koele hippiekapsels houden. Kleurrijke zijden sjaals rond het hoofd zijn al sinds de jaren ’60 een populaire zomerhaarstijl. Hoe werkt dat? Het is eenvoudig. Vouw je zijden sjaal in een lange band, wikkelt de sjaal om je voorhoofd en knoopt de uiteinden aan elkaar aan de achterkant van je hoofd.

Zakelijk

Als je altijd professioneel gekleed moet zijn op het werk, kun je een beetje persoonlijkheid toevoegen aan je kostuum of broekpak met een kleurrijke zijden sjaal. Kies een kleur die je ogen benadrukt, draag er een discrete lippenstift bij en je zult de aandacht trekken ondanks de uniforme zakelijke uitstraling. Verschillende bindtechnieken zorgen voor afwisseling.

Nieuwsgierig geworden? Kijk eens op de website van Nova -zijdensjaals.nl.