Tygy fashion
Image default
Mode en Kleding

Zonnebril trends voor heren

De winter is nog niet afgelopen, maar wat kijk je uit naar de zomer! Heerlijk buiten, op een terrasje of het strand, kijken naar de ondergaande zon. Maar dan wel met een zonnebril op. De nieuwste trends op het gebied van zonnebrillen zijn dan ook interessant om te volgen. Je kunt de nieuwste modellen nu al in de winkel krijgen. Daarom is het tijd om er nu alvast in te duiken, nog voor de terrassen weer openen. Kijk eens naar de volgende interessante opties.

Aviator of Wayfarer

Een klassieke zonnebril voor heren is de bekende Aviator. Gemaakt door Ray-ban, maar later ook door andere merken. Het is de stoere pilotenlook die bij iedereen past. Onvermijdelijk ga je je een filmster voelen met deze tijdloze bril op je neus. Hij zit overigens ook nog eens heel fijn: blijft goed zitten en is niet zwaar. Een andere klassieker is de Wayfarer, een tijdloos hoekig model. Sinds de jaren zestig is dit altijd nog een populaire bril. Door een aantal terugkerende stijlelementen is dit weer helemaal in momenteel.

Kiezen voor rechthoekige glazen

Dat brengt ons op de trend van meer rechthoekige glazen. Na de rondere glazen die de afgelopen tijd populair waren wordt het montuur nu wat strenger. Het maakt dat je er wat serieuzer uitziet. Dit is misschien ook niet zo slecht, want de zonnebril wordt vaker gedragen dan ooit. Dat komt zeker ook door de belangrijke rol in de bescherming van je ogen die de bril biedt. Met mooie rechthoekige glazen ziet dat er flink beter uit. 

Spiegelglazen blijven populair

Gekleurde spiegelglazen in een zonnebril zijn op intussen ook klassiek. Je ogen zijn niet te zien en dat maakt je een beetje geheimzinnig. De kleurtjes zorgen voor een speels, hip element. Ook het bekende ronde brilletje van John Lennon, uitgegroeid tot een symbool voor hip en alternatief, blijft een succesnummer. In de jaren 30 gedragen door intellectuelen en in de jaren zestig door de hippies, komt het model met regelmaat terug in het straatbeeld. De combinatie met een streng kostuum maakt je vriendelijker, met slippers en een baard ben je de hipster ten top.