Tygy fashion
Image default
Shopping / Clothing

Renault Trafic versus Mercedes Sprinter

De Renault Trafic  is een bestelwagen van de Franse autoconstructeur Renault. De Mercedes Sprinter (voluit Mercedes-Benz Sprinter) is een commercieel voertuig. Van de Trafic bestaan versies met 4×4 aandrijving, kiepbak achteraan, een verhoogd dak en een verlengd chassis. De Sprinter verschijnt als chassis cab, minibus en pick-uptruck.

De eerste modellen van de Trafic werden verkocht in de jaren 1980. De Sprinter verschijnt sinds 1995 in 2 generaties: 1995-2006 en 2006/18. De derde generatie komt in februari 2019 op de markt.

Het uiterlijk van de Trafic en de Sprinter werden meerdere malen aangepast en gemoderniseerd en de motoruitvoeringen aanzienlijk verbeterd wat betreft verbruik en vermogen. Het huidige model van Trafic, ontwikkeld door Renault, is een badge-engineeringproject van General Motors en Renault . Deze Renault Trafic is daardoor verkrijgbaar als Opel Vivaro of Vauxhall Vivaro. Omdat Nissan een dochter is van Renault-Nissan is het model ook verkrijgbaar als een Nissan Primastar.

De Sprinter wordt niet alleen verkocht als Mercedes-Benz, maar ook als Dodge, Freightliner, Volkswagen (LT en Crafter ) en EvoBus. Er zijn ook passagiersvarianten.

De Renault Trafic wordt gebouwd door GMM Luton Vehicles, te Luton in het Verenigd Koninkrijk. Door de aparte samenwerking met Nissan wordt het Japanse model gebouwd in Barcelona, Spanje. In Spanje worden ook de H2-varianten gebouwd voor alle merken. De Sprinter wordt gebouwd door het Duitse Daimler AG, gevestigd in Stuttgart, Duitsland.

Tot dusver de achtergronden. Je voorkeur voor een van beiden is eigenlijk gebaseerd op wat je mooi vindt en welke prijs je ervoor over hebt. De Trafic heb je vanaf 17.500 euro exclusief btw en andere kosten; de Mercedes Sprinter vanaf 21.500 euro exclusief btw en extra kosten. Als je kijkt naar de kwaliteit van de achteruitrijcamera Renault Trafic en achteruitrijcamera Mercedes Sprinter dan zie je geen verschil. Dus daar hoef je je keuze niet van te laten afhangen.

 

 

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/