Tygy fashion
Image default
Shopping / Clothing

Wat is beitsen?

Beitsen is  wat anders dan verven. Een beits is goed vochtregulerend en daarom zeer geschikt voor ondergronden die iets vochtiger zijn. Denk daarbij aan hout. Beits werkt beter op hout dan verf. Bij beits kan het vocht beter naar buiten via de beits laag zonder dat de andere lagen beschadigd raken. Een beits kan transparant zijn of dekkend.  Beits worden voornamelijk gebruikt bij het tuinartikelen zoals tuinmeubels of de schutting. Het voordeel van een beits is dat er geen grondverf gebruikt hoeft te worden. Het bespaart je dus wat geld en tijd.

Als de houtnerf wilt blijven zien zal je transparante beits moeten aanschaffen. De transparante houtbeits is een beits die volledig in hout trekt waardoor het hout zichtbaar blijft. Als je de transparante beits gebruikt blijft het hout mooi zichtbaar. Dankzij de beits wordt het hout mooi zichtbaar en kun je het hout lichter of donker krijgen. Het eindresultaat heeft te maken met hoeveel beits je aanbrengt.  Gebruik je veel beits dan zal de kleur donker zijn. Gebruik je minder beits dan zal het hout een lichtere tint hebben. De transparante beits is beschikbaar in meerdere tinten.

Als je er voor kiest om de houtverf niet te willen zien moet je voor een dekkende beits gaan. Een dekkende beits zal er voor zorgend dat de houtnerf volledig verdwijnt. De dekkende beits zal aangebracht moeten worden na de eerste laag verf. De beits zal als een beschermende laag dienen, zodat de nerf niet zichtbaar zal zijn. Deze methode wordt vaak toegepast als het hout een eentonige kleur moet hebben.  Je ziet deze methode voornamelijk veel terug in de Scandinavische landen. Zweden staat er voornamelijk heel erg bekend om, om hout beits te gebruiken bij hun houten huisjes. De beits houden het hout goed en beschermen de huisjes tegen instorten. Slimme oplossing

https://www.moosefarg.nl/