Tygy fashion
Image default
Winkelen

Verschillende soorten schoenen

Er is een zeer groot assortiment aan verschillende soorten schoenen. Schoenen worden namelijk gebruikt voor diverse doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan sporten of voor events. Het is belangrijk om de goede soort schoen te kiezen voor het doel wat je voor ogen hebt. In dit artikel vind je een aantal schoenen en hoe je ze kunt gebruiken.

De sneakers

Sneakers worden vaak gebruikt voor alledaagse bezigheden. Zo doe je ze aan als je naar school gaat of even snel boodschappen moet doen. Het is vooral belangrijk dat de schoenen lekker zitten en er mooi uitzien. Het liefst neem je daarom sneakers met een goede zool. Handgemaakte sneakers hebben vaak een hoge kwaliteit. Ze zijn dan wel duurder, maar door de lange levensduur is het toch een goede investering. Masongarments.com verkoopt bijvoorbeeld goede handgemaakte sneakers. 

Wandelschoenen

Wandelschoenen zijn gemaakt voor gebruik op oneffen terreinen. Denk bijvoorbeeld aan een wandeltocht over rotsen of een hobbelig pad. Dit soort schoenen bieden extra ondersteuning aan vooral de enkels, dit zorgt ervoor dat je niet makkelijk je voet dubbelklapt. Wandelschoenen moeten ervoor zorgen dat je lang kan blijven lopen zonder pijn. Daarom moet het ook de goede afmetingen hebben. Het is aan te raden om een wandelschoen aan te laten meten in een winkel. 

Schoenen met hoge hakken

Dit soort schoenen worden vaak gedragen door vrouwen. Ze laten de benen optisch langer lijken, wat als mooi wordt ervaren. Vaak worden deze schoenen gedragen naar belangrijke events, maar je kan ze ook terugvinden op de werkvloer of tijdens alledaags gebruik. Schoenen met hoge hakken hebben elegantie als prioriteit. 

Mocassins

Mocassins worden vooral door mannen gedragen. Dit soort schoenen zijn vaak gemaakt van leer en hebben een laag profiel. Ook hebben ze een afgeronde neus. Dit zorgt ervoor dat de schoen elegantie uitstraalt. Ze worden voor dezelfde doeleinden gebruikt als de schoenen met hoge hakken. 

Sportschoenen

Deze schoenen zijn speciaal gemaakt om mee te sporten. Doordat er veel verschillende soorten sport zijn, zijn er ook diverse sportschoenen aanwezig. Veel sportschoenen zorgen voor ondersteuning van de voet. Daarnaast zorgen ze ervoor dat de voet kan ademen. Sportschoenen zijn erg soepel, zodat je er makkelijk in kan bewegen.