Tygy fashion
Image default
Mode en Kleding

Kun je Crocs laten krimpen?

Crocs zijn lichte, casual schoenen, oorspronkelijk ontworpen voor de watersport. Bekend om hun casual comfort en felle kleuren, blijven ze groeien in populariteit, met tientallen knock-off merken opduiken op de markt de hele tijd. Als je Crocs na verloop van tijd zijn uitgerekt en je ze wilt laten krimpen tot de comfortabele pasvorm die je had toen je ze voor het eerst kocht, is dat relatief eenvoudig. Zorg ervoor dat je je Crocs niet verschroeit, anders kun je ze permanent beschadigen en moet je op zoek naar een nieuw paar.

Zet de wasdroger op gemiddeld tot laag en stel de timer in op 10 minuten.

Doe je uitgerekte Crocs in de droger met twee natte handdoeken en start de cyclus. Zet ze tijdens het drogen op stand-by om ervoor te zorgen dat de warmte niet te hoog is. De handdoeken maken het materiaal waar je Crocs van zijn gemaakt vochtig, waardoor ze buigzamer worden. Een te hoge temperatuur kan je Crocs permanent doen verschroeien en vervormen.

Controleer je Crocs na drie tot vijf minuten in de droger. Als ze heet zijn, verwijder ze dan.

Laat ze vier tot vijf minuten afkoelen. Als je ze meteen uit de droger aan je voeten doet, kan dat pijnlijke brandwonden veroorzaken.

Draag je gekrompen Crocs als ze nog warm zijn, zodat ze afkoelen en comfortabel om je voeten passen.

Ben je op zoek naar een fijn nieuw paar Crocs dat zeker perfect zal passen? Kijk dan eens naar Crocs dames en heren schoenen.