Tygy fashion
Image default
Zakelijk

CRM binnen modewinkels

De retailsector verkeert in een staat van beroering. Om aan de continu veranderende klantverwachtingen te kunnen voldoen, is tegenwoordig een passende softwareoplossing nodig die bedrijven uitgebreide ondersteuning biedt op het gebied van klantrelatiebeheer. Daarom willen we hieronder de CRM-software voor moderetail onder de loep nemen.

CRM-softwareoplossingen voor modewinkels

Moderetail is een sector met een hoge omzet. Volgens Statista gaven consumenten in de drie jaar vóór de pandemie ongeveer 75 miljard euro uit aan schoenen en kleding. Tijdens de coronapandemie daalde de verkoop echter fors. Daarnaast worden deze verkoopverliezen ook toegeschreven aan de strenge beperkingen voor retailers in de nasleep van verregaande lockdowns.

Handel in transitie

Beperkingen, die in sommige gevallen catastrofale financiële verliezen voor stationaire retailers betekenden, gaven de online retail een extra boost. Hoewel e-commerce al jaren booming is, werd deze ontwikkeling versneld door de coronapandemie.

Dit vormde een ongekende uitdaging voor talloze fysieke retailers. Tal van bedrijven zagen zich genoodzaakt om binnen zeer korte tijd online winkels op te richten om aan de nieuwe voorwaarden te voldoen en klanten te blijven bedienen.

B2B versus B2C

De ontwikkeling van stenen retail naar e-commerce was tijdens de pandemie vooral merkbaar in de B2C-business. Maar ook in B2B is deze ontwikkeling al een aantal jaren zichtbaar. Kenmerkend voor de B2C-business is dat het klantenbestand doorgaans beduidend groter is in tegenstelling tot de B2B-business.

De klant in de gaten houden

Enerzijds betekent dit dat er een lagere waarde moet worden toegekend aan de individuele klant, omdat dit een kleiner aandeel heeft in de totale omzet van het bedrijf. Aan de andere kant betekent dit echter ook dat hoe meer klanten er zijn, het steeds moeilijker wordt om de individuele klanten en hun behoeften te kennen.

Dit is waar CRM-systemen/CRM-oplossingen in het spel komen. Ze helpen bedrijven om alle klanten in de gaten te houden en hun eigen doelgroep te segmenteren. Dit zorgt op zijn beurt voor een meer gepersonaliseerde klantbenadering en betere kansen op succes.

E-commerce voor kledingwinkels

Online handelen (e-commerce, e-commerce of e-commerce) omvat alle aankoopprocessen of verkoopprocessen via internet. In de afgelopen jaren is e-commerce een onmisbaar onderdeel geworden van de wereldwijde detailhandel. Met toenemende internettoegang en groeiende acceptatie neemt ook het aantal digitale kopers elk jaar toe.

Marktplaats versus uw eigen online winkel

De meest populaire online retailwebsite wereldwijd qua bezoekersaantallen is Amazon. Door op de markt te verschijnen, profiteren Amazon-retailers van toegang tot talloze klanten wereldwijd. Tegelijkertijd worden retailers echter ook gedwongen een deel van hun omzet af te staan aan het online concern. Als alternatief kunt u uw eigen online winkel opzetten.

Webshop kits

Bouwpakketten stellen ook bedrijven zonder diepgaande IT-kennis in staat om een eigen webshop op te zetten. Toch wordt er een grote inspanning geleverd om dit vast te stellen en zichtbaar te maken voor zoekmachines. Met name op het gebied van moderetail heeft het bedrijf Zalando zich ook gevestigd als een populaire online marktplaats.

Klantenbinding

Klantloyaliteit speelt een grote rol in de moderetail. Het aanbod is divers en de weg naar concurrentie is meestal niet verder. Daarom zijn loyaliteitsprogramma’s gebruikelijk in de branche. Deze kunnen bijvoorbeeld de vorm hebben van een klantenkaart of lidmaatschapskaart.