Tygy fashion
Image default
Shopping / Clothing

Welke gassen zijn schadelijk voor het milieu?

Tegenwoordig ligt de focus bij vele van ons op duurzaam lopen. Want het besef wat wij aan het doen zijn aan deze wereld, begint bij de meeste mensen wel door te dringen. Gelukkig maar, want we staan momenteel op een keerpunt voor het klimaat. Als we nu veel actie ondernemen en onze uitstoot verminderen, kan de schade nog beperkt worden. Zo niet, dan zijn we flink de klos. Maar welke uitstoot moeten we nou allemaal verminderen? Want er is zoveel waar we op moeten letten, soms kan je door de bomen het bos niet meer zien. Dus bij deze, waar moeten we opletten?

  1. Gas

Bij de winning van gas komt erg veel CO2 vrij. Dit komt omdat gas diep onder de aardkorst ligt. Om bij het gas te komen, moet er eerst door verschillende lagen heen geboord worden, waar CO2 in opgeslagen ligt. Dit komt dan in de lucht en verhoogt dus de CO2 concentratie in de lucht en versterkt zo het broeikaseffect. Maar niet alleen is gas slecht voor het klimaat, het boren naar gas zorgt ook voor aardbevingen in het winningsgebied. We moeten dus gasloos gaan leven. Dit betekent dat duurzaam verwarmen van het huis en de douche belangrijk wordt. 

  1. CO2 

Dit is de maatregel die we al het langste kennen. Bij de meeste dingen die we doen, stoten we CO2 uit. Sterker nog, als we ademen, stoten we CO2 uit. CO2 is op zich niet erg, maar het moet niet teveel tegelijkertijd uitgestoten worden. Dit betekent dat er minder auto gereden, kolen gestookt en gevlogen moet worden. Alleen zo kunnen we de uitstoot van CO2 beperken. 

  1. Methaan

Methaan heb je misschien niet zo vaak gehoord. Maar methaan heeft een honderd keer sterker effect op het klimaat. Wat we dan moeten doen om deze uitstoot te verminderen? De veestapel verkleinen. Dit is namelijk het stofje dat dieren uitstoten. Het simpele antwoord is dus: minder vlees, ei en zuivel eten.

 

https://techneco.nl/