Tygy fashion
Image default
Beauty en verzorging

Wat moet je je voorstellen bij een ooglidcorrectie?

Als je wel eens naar jezelf in de spiegel hebt gekeken en niet helemaal tevreden bent met wat je ziet, dan kunnen er een aantal dingen gedaan worden. Zo kun je bijvoorbeeld bedenken dat het misschien niet zo erg is als je misschien denkt en er gewoon mee leven. Ook kun je ervoor kiezen om iets aan je levensstijl te veranderen. Misschien ga je meer sporten en wil je bijvoorbeeld vaker gezond gaan eten. Als dat niet werkt of misschien niet kan, dan zijn er altijd nog eventuele correcties waar je voor zou kunnen kiezen. Denk hierbij dan bijvoorbeeld aan een ooglidcorrectie. Dit kan echt wel een voordeel voor jou zijn. In dat geval kan het wel fijn zijn om alvast een beetje te weten hoe een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd.

Eerste stap van een ooglidcorrectie

Mocht je inderdaad wel interesse hebben in een ooglidcorrectie, dan bestaat het proces uit een aantal stappen. De eerste stap heeft dan bijvoorbeeld te maken met het aftekenen van het huidoverschot rondom je ogen. Hierbij worden ook foto’s van je gezicht gemaakt. Deze zijn bijvoorbeeld van belang voor je medisch dossier. Je plastisch chirurg zal met deze eerste stap heel duidelijk laten zien wat er allemaal weggehaald zal gaan worden. Op dit moment is het dus ook nog steeds mogelijk om het toch niet te laten doen.

Verdoven voor de ooglidcorrectie

Als je akkoord bent gegaan met wat de plastisch chirurg je heeft verteld, dan kan daarna de ooglidcorrectie echt gaan beginnen. Dit gaat natuurlijk niet zomaar. Je wil natuurlijk wel zo goed mogelijk verzorgd worden. Dit betekent dan ook dat je niet onnodig veel pijn wil lijden. Om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk voelt van de correctie, wordt er gebruikgemaakt van een verdoving. Ook wordt de huid rondom je ogen nog eens goed en grondig gereinigd zodat dit niet voor eventuele infecties of ander ongein kan zorgen.

Verwijderen van huid- en vetweefsel

Als de verdoving echt begint te werken, dan kan de ooglidcorrectie echt gaan plaatsvinden. Dit hoeft vaak helemaal niet lang te duren, want verdovingsvloeistof werkt al erg snel. Het huid- en vetweefsel dat verwijderd moet worden, zal dan door middel van een klein sneetje worden gedaan. De precieze plaatsing van die incisie hangt af van wat voor soort correctie je wil ondergaan. Zo kun je vaak kiezen tussen een boven- of een onderooglidcorrectie.

Hechten van de wond

Nadat er een sneetje in de huid is aangebracht, zal het uiteraard zo zijn dat je hier een wondje aan overhoudt. Het is niet de bedoeling dat dit jouw probleem wordt, dus dit wordt na het succesvol weghalen van huid- en vetweefsel mooi gehecht. Dit wordt vaak op zo’n manier gedaan dat een eventueel litteken nauwelijks tot niet te zien zal zijn. Dat is wel zo prettig. Verder worden andere wondjes ook afgeplakt en krijg je vaak ook nog wat artikelen mee die ervoor zorgen dat het genezingsproces sneller en effectiever zal zijn. Wil jij misschien ook een ooglidcorrectie laten uitvoeren?