Tygy fashion
Image default
Winkelen

Waarom elke keuken een citruspers nodig heeft

Met een citruspers in je keuken maak je altijd verse sapjes, salades en andere gerechten. Citrusvruchten hebben een heerlijke smaak en geven elke maaltijd net dat beetje extra. Daarom hieronder de vijf redenen waarom elke keuken een citruspers nodig heeft.

1. Citruspersen zijn makkelijk en snel te gebruiken

Citruspersen zijn erg makkelijk in gebruik en daarnaast ook nog eens snel. Langer knoeien met het wringen van citroen of limoenen is dus niet meer nodig. Citruspersen maken het sap heel simpel. Vruchten worden ingedaan en je drukt simpelweg op de knop. Het werk is zo gedaan.

2. Citruspersen geven meer sap uit

Citruspersen geven veel meer sap uit dan handmatig citroen en limoen uitpersen. Dit maakt de citruspers ook nog eens rendabeler. De perspersoonlijkheid zorgt voor een optimale sapvorming, waardoor je meer sap hebt voor minder werk.

3. Ze zijn erg stijlvol

Citruspersen zijn er in meerdere stijlen en vormen. Ze zijn verkrijgbaar van talrijke modellen van klassiek en modern, met of zonder accesoires zoals rasp of versneden vruchten. Je kunt kiezen voor een elektrische citruspers of een handmatige citruspers. Wat je ook kiest, je citruspers geeft je keuken een stijlvolle look.

4. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden

Citruspersen zijn makkelijk te reinigen. Grotere modellen met een eenvoudig ontwerp zijn vaak vaatwasmachinebestendig. Handmatige modellen kunnen eenvoudig schoon gemaakt worden met warm water en wat zeep.

5. Citruspersen besparen je tijd

Citruspersen besparen je tijd. In plaats van vijf of tien minuten te moeten wachten totdat je handmatig Citroen of limoen hebt uitgeperst, houd je een paar minuten over nadat je de citruspers hebt gebruikt. Hierdoor heb je meer tijd over voor andere taken in de keuken.

Hoe werkt een citruspers?

Citruspersen werken op verschillende manieren afhankelijk van de gekozen Citruspers model. De meeste elektrische modellen hebben een voedingskabel, waarmee je de citruspers kunt aansluiten op een stopcontact. De meeste modellen werken door te drukken op een knop waarmee je het citrusvruchten op de juiste manier kan mee in de pers. De voedingskabel voedt de motor en de motor vervolgens de schijven om de schil van de citrusvruchten in dunne plakjes te verwerken. Handmatige modellen werken op een gelijkaardige manier. In plaats van voedingskabel gebruik je je eigen kracht om het sap te persen. In dit geval worden de schijven aangedreven door een hendel die je handmatig omlaag duwt.

Conclusie

Citruspersen zijn een geweldige investering om naar je keuken toe te voegen. Ze zijn eenvoudig te gebruiken, rendabel, stijlvol, gemakkelijk te onderhouden en geven je keuken meer tijd om andere recepten te behandelen. Om meer informatie te krijgen over citruspersen, bezoek dan Hobbykokcommunity.nl voor citruspers informatie.