Tygy fashion
Image default
Winkelen

Top 10 drone camera's

In deze blog lees je alles over de beste drone camera’s die er op dit moment te verkrijgen zijn. Er zijn verschillende modellen en opties waaruit je kunt kiezen. Een drone camera is een stuk technologie dat zorgt voor unieke video’s die anders moeilijk, of soms zelfs onmogelijk, te maken zijn. De jongste generatie drone camera’s hebben een veel betere beeld- en video-kwaliteit dan voorheen, dus waarom zou je niet de beste drone camera kiezen die er is? In dit artikel deel ik mijn top 10 aan drone camera’s.

1. Parrot Anafi

De Parrot Anafi is een van de populairste drone camera modellen voor professionals en consumenten. Het heeft een SuperResolution camera met 21 megapixel sensor, waarmee je 4K 60 frames per seconde kunt filmen. Bovendien kan deze drone tot een hoogte van 3300 meter vliegen, afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden.

2. DJI Mavic Air 2

De DJI Mavic Air 2 is een kleine, maar krachtige drone, met een 1/2-inch CMOS-sensor en 48 megapixel fotografie. Hij filmt in 4K tot 60 frames per seconde en heeft een verbeterd draadloos bereik tot 10 kilometer. Ook heeft deze drone drie verschillende vliegmodi, waardoor je de drone in elke situatie optimaal kunt gebruiken.

3. Autel EVO II Pro

De Autel EVO II Pro heeft een 1-inch CMOS-camera met 48 megapixel fotografie en diverse video-opnames, waaronder 8K 30fps, 4K 60fps, en 2.7K 120fps. Net als bij de DJI Mavic Air 2 heeft deze drone een draadloos bereik tot 10 kilometer. Hij is ook stof- en waterdicht, wat erg handig is als je op buitenlocaties filmt.

4. Yuneec Mantis Q

De Yuneec Mantis Q is een ander model uit de Yuneec serie, en hij heeft een 4K Camera met 13 megapixel fotografie. Met deze drone kun je tot wel 25 minuten vliegen, en hij heeft ook geavanceerde features zoals auto-follow, en een manual flight mode. Ook heeft hij een bewegingssensor die de drone van richting laat veranderen bij het detecteren van beweging.

5. DJI Phantom 4 Pro

De DJI Phantom 4 Pro is een verouderd model, maar hij heeft nog steeds een groot aantal fans en is daarom nog steeds een geweldige drone. Deze drone heeft een 1-inch CMOS-camera met 20 megapixel fotografie en diverse video-opnames in 4K-resolutie. De Phantom 4 Pro heeft ook geavanceerde functies, zoals Active Track, Tap to Fly, en een Follow Me-modus.

6. Skydio 2

De Skydio 2 drone beschikt over een 12 megepixel camera, waarmee in 4K 60fps gefilmd kan worden. Bovendien heeft deze drone een verbeterd draadloos bereik tot 9 kilometer, en heeft hij geavanceerde AI-functies voor Follow Me en Auto Return. Ook heeft de Skydio 2 een leercurve die snel genoeg is voor ervaren gebruikers, maar eenvoudig genoeg voor beginners.

7. GoPro Karma Drone

De GoPro Karma Drone is een van de populairste drones voor amateurs. Deze drone heeft een GoPro Hero5 Black-camera, waarmee je foto’s en video’s kunt maken in 4K 30fps en 12 megapixel fotografie. Ook heeft de Karma drone een draadloos bereik tot 2 kilometer, en verschillende vliegmodi, waaronder Follow Me en Orbit.

8. DJI Inspire 2

De DJI Inspire 2 is de meest geavanceerde drone in de DJI-serie. Met deze drone kun je tot wel 30 minuten filmen met twee scherpe camera’s. Ook heeft de Inspire 2 een verbeterd draadloos bereik tot 7 kilometer, en meer dan 20 verschillende vliegmodi, waaronder Follow Me, Tripod mode, en CineSmooth-mode.

9. Skydio Autonomy

De Skydio Autonomy is een van de meest geavanceerde drones op de markt. Met deze drone kun je tot wel 30 minuten filmen, en hij heeft een geavanceerd AI-systeem dat de beste ideale routes zoekt om te volgen. Ook heeft de Autonomy een aanpasbare camera die foto’s en video’s in 4K 30fps kan maken.

10. DJI Mavic 2 Pro

De DJI Mavic 2 Pro is nog steeds een populaire drone, ondanks dat hij al een tijdje op de markt is. Deze drone heeft verschillende onderscheidende functies, waaronder een Hasselblad-camera met 20 megapixel fotografie en 10-bits 4K-video. Ook heeft de Mavic 2 Pro een draadloos bereik tot 8 kilometer, en meer dan 20 vliegmodi.

Conclusie

Er zijn veel verschillende drone camera’s op de markt, maar de bovengenoemde zijn mijn top 10 aan beste drone camera’s. Elk van hen heeft verschillende kenmerken en eigenschappen, waarvan sommige beter geschikt zijn voor outdoor filmen, terwijl anderen meer geschikt zijn voor professioneel gebruik. Wil je meer lezen over de beste drone camera’s? Kijk dan eens op Virtual Reality Now: Top 10 drone camera’s.