Tygy fashion
Image default
Aanbiedingen

Smoothie maker vs blender

Of je nu je dag begint met een dosis goedheid of herstelt na het sporten, vers gemixte smoothies zijn een geweldige manier om snel bij te tanken. En geen enkel ander gadget helpt je er zo een in elkaar te flansen als een speciale smoothie maker.

Zelfgemaakte smoothies zouden ook gezonder moeten zijn; kant-en-klare drankjes en proteïne shakes smaken misschien goed, maar ze zitten vaak vol met toegevoegde suikers. Plus, het maken van je eigen smoothies betekent dat je je kunt richten op wat je nodig hebt en leuk vindt; probeer eiwitpoeder toe te voegen voor spierherstel, haver voor energie en kurkuma voor ontstekingen na het sporten.

Wat is het verschil tussen een smoothie maker en een blender?

Het verschil tussen een smoothie maker en een blender is dat smoothie makers één drankje per keer maken om verspilling te minimaliseren. Zodra je smoothie klaar is, verandert de kan in een beker die je kunt pakken en gaan. Blenders zijn meestal groter en krachtiger omdat je ze voor veel verschillende dingen kunt gebruiken, maar ze missen de draagbaarheid van smoothie makers – en kosten meestal meer.

De meeste smoothie makers zijn ongelooflijk eenvoudig te gebruiken – klik de kan op zijn plaats, zweep het fruit op en dat is het. De fancy functies zijn meestal dun gezaaid, maar kijk uit voor vacuüm blending technologie die helpt vergrendelen in voedingsstoffen voor een extra gezonde boost.

Verschillen tussen blender en smoothie maker

Blenders hebben meestal een breder scala aan functionaliteit dan smoothie makers, zodat gebruikers alles kunnen blenden, van soepen tot dipsausjes tot bevroren drankjes. Smoothie makers daarentegen zijn vaak beperkt in termen van wat ze kunnen bereiden, meestal gericht op eenvoudige milkshakes en smoothies.

Blenders zijn veelzijdiger als het gaat om de verscheidenheid aan ingrediënten die kunnen worden gebruikt, waardoor ze de betere keuze zijn voor iedereen die graag experimenteert in de keuken. Dit komt niet alleen door hun formaat, maar ook door het volgende punt:

Blender messen hebben de neiging om zeer krachtig en duurzaam te zijn, waardoor ze meer geschikt zijn voor zwaardere blending taken dan de meeste smoothie makers. Hierdoor is een blender meestal beter in het verwerken van grotere stukken fruit en groenten, en kan ook worden gebruikt voor andere doeleinden, zoals het maken van soepen en sauzen.

Smoothie makers hebben meestal kleinere messen dan blenders, waardoor ze beter geschikt voor meer delicate ingrediënten zoals fruit of yoghurt.

Een smoothie maker is speciaal ontworpen voor het maken van smoothies, en wordt meestal geleverd met specifieke functies, zoals meerdere snelheidsinstellingen en afneembare bekers of flessen.

Smoothie makers worden vaak geleverd met ingebouwde zeven of filters, wat betekent dat ze een gladdere drank kunnen produceren dan een blender.

Smoothie makers hebben meestal een hogere en smallere kan dan blender, en ze hebben ook een speciaal deksel dat een gat in het midden heeft voor het toevoegen van ingrediënten terwijl de smoothie wordt gemaakt.

 

Kun je een smoothie maker gebruiken als een blender?

Het antwoord is ja, je kunt een smoothie maker te gebruiken als een blender. Er zijn echter een aantal belangrijke beperkingen die je in gedachten moet houden. Vooral het grootste verschil tussen een blender en een smoothie maker – het vermogen.

Smoothie makers hebben meestal kleinere potten en messen die speciaal zijn ontworpen voor het blenden van zacht voedsel, zoals fruit en groenten tot een dikke, gladde consistentie. Ze zijn niet ontworpen voor hardere ingrediënten zoals ijsblokjes of noten en zullen gemakkelijk breken of gewoon de hardere ingrediënten niet snijden. Wees er dus voorzichtig mee.

Een blender kan gebruikt worden om een smoothie te maken, alleen niet met die super romige consistentie van een staafmixer. Als je op zoek bent naar een smoothie die de consistentie van ijs heeft, dan is een smoothie maker de betere keuze.