Tygy fashion
Image default
Winkelen

Hippe kinderkleding hoeft niet duur te zijn

Een herkenbaar probleem als ouder: je wil dat je kinderen erbij lopen in leuke en hippe kleding. Maar als je veel geld steekt in dure merkkleding voor je kinderen, komt de bodem van je portemonnee al snel in zicht. Gelukkig hoeft kindermerkkleding zeker niet duur te zijn. Hieronder zetten wij een aantal tips op een rijtje om aan mooie kinderkleren te komen, en dat zonder failliet te gaan!

Kijk naar voordelige online aanbieders

Merkkleding voor je kinderen hoef je inmiddels zeker niet meer in een fysieke winkel te kopen. Vaak is winkelen met je kinderen bepaald geen feest. Na twee of drie keer kleding passen ligt een huilbui op de loer. Ook kan je in de winkel slachtoffer worden van impulsaankopen (vanuit jezelf of door een paar smekende kinderogen). Juist voor mooie kindermerkkleding is het aan te raden om online te winkelen. Zo kan je rustig prijzen vergelijken en de kleuren en materialen mixen en matchen op je gemak. Een bijkomend voordeel is dat veel online aanbieders een stuk goedkoper zijn dan kledingwinkels, omdat ze geen geld kwijt zijn aan de vaste lasten van een winkelpand. Zo kan je kindermerkkleding bestellen bij www.hippemensjes.nl. Natuurlijk is het altijd afwachten of de kleren daadwerkelijk passen. Veel online winkels bieden de mogelijkheid om gratis te retourneren. Zo kan je op je gemak winkelen en thuis passen en ben je daar geen cent extra aan kwijt. Tip: je kan zelfs baby kleding bij hippemensjes bestellen!

Winkel tweedehands

Kinderkleding gaat maar even mee, hoe duurzaam en mooi het materiaal ook is. Je kind ontgroeit de kleding simpelweg te snel om er lang in te investeren. Maar dat betekent niet dat je je kind geen mooie en hippe merken gunt. Een goede tip is rondsnuffelen bij tweedehands kledingwinkels. Veel van deze winkels accepteren enkel kleding als het in zeer goede staat verkeert. Zeker kinderkleding is nog helemaal niet lang gedragen als het wordt ingeleverd bij een tweedehands winkel. Er komen ook steeds meer online tweedehandswinkels bij met volop aanbod van kinderkleding. Tweedehandskleding is ook nog eens goed voor het milieu!

Organiseer een kledingruil

Kledingruilen, of kledingswaps, zijn hip. Steeds meer mensen beseffen dat je net zo leuk kunt shoppen in de huiskamer, rondneuzend in de kleding van vrienden en familie die een tweede leven verdienen. Zo kan je aan het einde van de dag naar huis vertrekken met een complete nieuwe garderobe, en ook nog eens gratis. Bijkomend voordeel is dat jij ook van jouw afdankertjes af bent, waardoor je meteen weer ruimte hebt in je kledingkast voor je nieuwe aanwinsten. Organiseer dus eens een kledingruil voor kinderkleding! Je hebt vast vrienden of familie in je omgeving met jonge kinderen die hun oude kleding zien verstoffen. En zo kan jij iemand weer blij maken met de kleding die jij eerder hebt gekocht. Een win-winsituatie!