Tygy fashion
Image default
Winkelen

Gouden ring schoonmaken

Kocht je enkele jaren geleden een mooie gouden ring, maar heeft die in de loop der tijd haar glans verloren? Dan is een grondige poetsbeurt de oplossing. Regelmatig je gouden ringen schoonmaken garandeert dat ze hun stijlvolle uitstraling behouden en een leven lang meegaan.

Gouden ring zelf reinigen in 5 stappen

Het vuil van je ring verwijderen is helemaal niet zo moeilijk en iets dat je perfect zelf kan. Al wat je moet doen is de 5 stappen volgen die hieronder vermeld staan.

  • Stap 1: Neem een klein plastic doosje en vul het met lauw water. Voeg er enkele druppels zeep aan toe (bijvoorbeeld Dreft).

  • Stap 2: Dompel de ring enkele minuten onder in het sopje. 

  • Stap 3: Gebruik een propere tandenborstel om het sierraad voorzichtig schoon te maken. 

  • Stap 4. Spoel alles af met voldoende lauw water. 

  • Stap 5. Droog de gouden ring met een flanellen doek.

Ziezo, nu zal je ring weer veel harder blinken. Je kan dit proces jaarlijks herhalen om ervoor te zorgen dat je sieraden in topconditie blijven. 

PS: bovenstaande stappenplan is geschikt voor ringen in zowel geel goud als wit of roze goud. 

Professionele reiniging

Voor een grondige reiniging ga je best eens langs bij een juwelier in de buurt (of waar je het sieraad gekocht hebt). Juwelierszaken bieden meestal een ultrasone reiniging aan. Hierbij wordt de ring in een badje gelegd met ultrasone golven. Die zorgen voor een groot aantal trillingen per seconde, waardoor het vuil verwijdert wordt zonder te schrobben of te poetsen. Er komen geen chemische middelen aan te pas. Het is dus een erg veilige maar grondige manier om je gouden ring weer schoon te maken.

Zo houd je gouden sieraden langer schoon

  • Doe juwelen uit tijdens klusjes in en rond het huis, zoals afwassen, tuinieren, de zolder opruimen… Op deze manier voorkom je beschadigingen en hardnekkig vuil.
  • Berg ringen die je niet draagt op in een sieradendoos. Pak ze eventueel in met vloeipapier. 

 

https://hg.eu/be-nl/tips/goud-schoonmaken