Tygy fashion
Image default
Mode en Kleding

De voordelen van fleece

Fleece geeft de kou geen kans!

Elke outdoor liefhebber weet dat fleece de perfecte stof is om de kou te overwinnen. Dit materiaal houdt je lekker warm en het past steeds goed. Fleece is een kwaliteitsvol materiaal dat voor een groot deel van de winter- en sportkleding gebruikt wordt. Maar waarom is deze stof nu zo populair?

Talloze voordelen van fleece

De kracht van fleece zit hem vooral in een goede isolatie van warmte. Het materiaal houdt een luchtlaag rond je lichaam vast, waardoor je het steeds warm zal hebben. Dankzij deze luchtlaag zal je huid ook voldoende ruimte behouden om te blijven ademen.
Fleece is licht als een veertje en voelt zo zacht aan dat het materiaal vaak met een synthetische nepvacht vergeleken wordt. Bovendien wordt het materiaal voor een deel uit gerecycleerde petflessen gemaakt, wat het ook nog eens duurzaam maakt.
Buitenliefhebbers kiezen bij weer en wind steevast voor fleece, ook al is het materiaal op zich niet waterdicht. De synthetisch gebreide vezels waaruit fleece is opgebouwd, absorberen geen vocht. Dit zorgt ervaar dat de stof, zelfs in natte toestand, goed blijft isoleren en razendsnel droogt. Een fleece vest zorgt er zo voor dat je niet meteen doorweekt bent na een fikse regenbui.
Een fleece vest of trui is tenslotte makkelijk te onderhouden. Dankzij het ademende vermogen van de stof kan transpiratievocht makkelijk naar de buitenlucht afgevoerd worden, waar het snel zal verdampen. Fleece gaat daarom niet snel slecht ruiken en hoef je niet vaak te wassen. Vaak is het voldoende de trui of het vest even te laten stomen in de badkamer. Fleece gaat daarom steeds jarenlang mee!

Een gepersonaliseerd fleece vest

Ondanks de vele voordelen en het comfort van fleece, werd het materiaal jarenlang niet als hip beschouwd. Tegenwoordig wordt er echter steeds meer aandacht besteed aan het modieuze aspect van fleece.
Dankzij de elasticiteit van de stof past elk fleece vest steeds perfect. Het materiaal kreukt ook niet, waardoor het er steeds als nieuw uitziet. Fleece vesten vind je in alle mogelijke kleuren en modellen. Tegenwoordig kan je ook fleece laten bedrukken. Zowel fleece vesten met het logo van je onderneming als klantencadeau als gepersonaliseerde vesten voor je kinderen zijn ontzettend populair. Ook een groepsreis is net iets leuker met kleurrijke bedrukte fleece vesten.
De meest gebruikte techniek hierbij is een direct zeefdruk, waarbij de inkt direct op de kleding wordt aangebracht. Dit zorgt voor heldere en scherpe prints. Het bedrukken van fleece met transfers wordt ook steeds vaker toegepast.
Tenslotte kan een logo ook het vest geborduurd worden, wat een luxe uitstraling aan het kledingstuk geeft. Zelf zijn wij erg te spreken over Hurricane als het kleding bedrukken betreft.

Voor elk wat wils

Zoals je ziet, is fleece een zeer veelzijdige stof die in alle omstandigheden en gelegenheden gebruikt kan worden. Op heel koude en natte winterdagen past een fleece vest perfect onder een waterdichte outdoorjas. Je kan ook voor een goed isolerend vest na een intensieve sportactiviteit of voor een lichte zomervest op frisse lente-avonden kiezen. Zelfs een avondje Netflix op een koude winteravond is met een fleece trui extra gezellig.
Ben je een intensieve sporter, hou je eerder van winterwandelingen of breng je liever avonden gezellig op een terrasje door? Er bestaat een fleecetrui of -vest voor elke activiteit. Fleece is comfortabel, hip en het houdt je steeds warm. Kortom, fleece mag zeker niet in je kledingkast ontbreken!