Tygy fashion
Image default
Shopping / Clothing

Allerheiligenavond is terug van weggeweest

Heel lang geleden in Groot-Brittannië, nog voor de tijd van de Romeinen, vierden de Kelten het begin van het nieuwe jaar door maskers te dragen en eten neer te leggen. Dit was om de boze geesten af te leiden en te vieren dat het jaar succesvol was afgerond. Dit feest werd All Hallows Eve genoemd en was voor hen oudejaarsdag. Vandaag de dag vieren we Halloween nog steeds op dezelfde datum, namelijk op 31 oktober, maar heeft het masker plaatsgemaakt voor een Halloween outfit en het eten is snoepgoed geworden.

 

Halloween

Pas in de 19e eeuw werd Halloween naar Amerika overgebracht door Britse en Ierse immigranten. Daar heeft het zich ontwikkeld tot het feest dat we vandaag de dag kennen. Kinderen gaan dan naar buiten verkleed in hun zombie kostuum, of als heks, Drakula of monster. Eigenlijk zijn alle kostuums toegestaan, maar het is wel leuk als het een beetje eng is. Natuurlijk mogen ook de uitgeholde pompoenen niet uitblijven, de met lichtjes versierde huizen en de andere enge decoraties.

 

Halloween in Europa

Vandaag de dag wordt Halloween in heel Europa gevierd en worden er elk jaar op 31 oktober feestjes gegeven waar mensen verkleed naartoe gaan. Misschien is het nu niet meer om geesten te verdrijven, maar meer om gezellig met je vrienden samen te zijn, is het een goede reden voor een verkleedpartijtje en betekent het natuurlijk veel spanning en sensatie voor je kinderen.