Tygy fashion
Aanbiedingen

Allerheiligenavond is terug van weggeweest

Heel lang geleden in Groot-Brittannië, nog voor de tijd van de Romeinen, vierden de Kelten het begin van het nieuwe jaar door maskers te dragen en eten neer te leggen. Dit was om de boze geesten af te leiden en te vieren dat het jaar succesvol was afgerond. Dit feest werd All Hallows Eve genoemd en was voor hen oudejaarsdag. Vandaag de dag vieren we Halloween nog steeds op dezelfde datum, namelijk op 31 oktober, maar heeft het masker plaatsgemaakt voor een Halloween outfit en het eten is snoepgoed geworden.

Halloween

Pas in de 19e eeuw werd Halloween naar Amerika overgebracht door Britse en Ierse immigranten. Daar heeft het zich ontwikkeld tot het feest dat we vandaag de dag kennen. Kinderen gaan dan naar buiten verkleed in hun zombie kostuum, of als heks, Drakula of monster. Eigenlijk zijn alle kostuums toegestaan, maar het is wel leuk als het een beetje eng is. Natuurlijk mogen ook de uitgeholde pompoenen niet uitblijven, de met lichtjes versierde huizen en de andere enge decoraties.

 Halloween in Europa

Halloween, oorspronkelijk een feest met Keltische wortels, heeft zich de afgelopen decennia over het hele Europese continent verspreid. Waar het vroeger voornamelijk een traditie was in Engelstalige landen, omarmen nu steeds meer Europese landen de griezelige festiviteiten. Elk jaar op 31 oktober worden straten en huizen getransformeerd met spookachtige versieringen en gloeiende pompoenlantaarns, die een mysterieuze sfeer creëren.

Hoewel de oorspronkelijke betekenis van Halloween het verdrijven van boze geesten was, heeft het feest in Europa een iets andere wending genomen. De nadruk ligt nu vooral op het samenzijn, plezier maken en natuurlijk de vreugde van het verkleden. Volwassenen en kinderen trekken hun meest creatieve en soms angstaanjagende kostuums aan, variërend van klassieke heksen en vampiers tot popcultuurfiguren en zelfbedachte wezens.