Tygy fashion
Image default
Mode en Kleding

Wat zijn de beste motorhandschoenen?

Motorhandschoenen zijn een belangrijk onderdeel van je outfit en je bent ook verplicht om ze te dragen. Waarom? Omdat motorhandschoenen je handen beschermen. Niet alleen tegen vallen, maar ook tegen verschillende weersomstandigheden en lelijke prikken en bijten van insecten die tijdens een rit op je handen kunnen landen. Onderschat dus het belang van deze handschoenen niet, maar wat zijn nu de beste motorhandschoenen? In deze blog vertellen we er meer over.

De beste motorhandschoenen

De beste motorhandschoenen is een breed begrip, want je hebt bijvoorbeeld al verschillende soorten handschoenen nodig voor ieder seizoen van het jaar. Je draagt namelijk andere handschoenen in de winter dan in de zomer, maar ook in het voor- en najaar heb je andere handschoenen nodig. Je kan dus feitelijk niet zeggen dat een aantal modellen het beste zijn, want dat is afhankelijk van wanneer je ze gebruikt en hoe vaak je ze gebruikt.

 

Er valt wel iets te zeggen over de merken. Bepaalde merken steken echt met kop en schouders boven de rest uit en je doet dus ook een goede aankoop als je voor een van deze merken kiest. Kies dus voor bekende merken, zoals Alpinestars, REV’IT, IXS, Segura, Dainese, Macna, Modeka, Held en Hevik.

De beste motorhandschoenen zijn…

Nu kan iedereen je vertellen wat de beste motorhandschoenen zijn, maar wat voor de een geweldig is kan voor jou vervelend zijn. De beste motorhandschoenen zijn dus ook de handschoenen die je voorzien in je behoefte. Kortom, ze moeten het rijcomfort bevorderen en jou het gevoel geven dat je ook echt de volledige controle hebt over je stuur en dus het voertuig. Dat betekent dat de handschoenen lekker moeten zitten en dat je ook merkt dat je geen te warme of te koude handen erin krijgt.

Veiligheid

De beste motorhandschoenen zijn ook de modellen die je handen optimaal beschermen. Er zijn veel soorten handschoenen die niet voldoen aan de Europese norm en het is wel belangrijk dat je weet dat je handen beschermd zijn als je valt of betrokken raakt bij een ongeval. Kies dus voor handschoenen die gecertificeerde protectoren bevatten en die dus ook voldoen aan die veiligheidsvoorschriften. Dan weet je zeker dat je ook een goede aankoop hebt gedaan.

De beste materialen

Motorhandschoenen worden van verschillende materialen gemaakt en welke motorhandschoenen dan het beste zijn, is lastig te zeggen. Waarom? Omdat alle materialen hun voor- en nadelen hebben. Daarnaast kies je in de winter voor handschoenen die van bepaalde materialen zijn gemaakt, zoals textiel, terwijl je voor in de zomer meer profijt hebt van handschoenen die van leer zijn gemaakt. Dus ook in deze situatie is niet eenduidig te zeggen welke motorhandschoenen het beste zijn.

Vraag om hulp

Vind je het lastig om keuzes te maken? Dan is om hulp vragen geen probleem. Ga op bezoek bij de specialist of stel je vragen online aan de klantenservice. Op die manier krijg je meer informatie en een goed beeld van wat nu echt de beste motorhandschoenen zijn. Maar dan wel rekening houdende met jouw situatie en jouw rijgedrag.