Tygy fashion
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het ontwerpen van een ergonomische werkplek op kantoor

We brengen gemiddeld acht uur per dag door op kantoor. Dit betekent dat we maar liefst 40 uur per week aan onze bureaus zitten. Een verkeerde werkhouding kan leiden tot klachten als rugpijn, nekpijn en schouderpijn. Kortom, het is belangrijk om een ​​ergonomische werkplek te hebben om gezond te blijven en werkefficiëntie te optimaliseren. In deze blog vind je tips voor het ontwerpen van een ergonomische werkplek op kantoor.

 

Kies de juiste bureaustoel

Een bureaustoel is het belangrijkste meubelstuk in uw kantoor. Zorg ervoor dat het een ergonomische stoel is met rugleuning en verstelbare hoogte en armleuningen. Het is een investering die op de lange termijn zijn vruchten afwerpt. Als werknemers minder lichamelijke klachten hebben, nemen ze minder ziekteverlof op en zijn ze productiever.

 

Investeer in een verstelbaar bureau

Zit-sta bureaus zijn een geweldige aanvulling op uw werkruimte die innovatie en mobiliteit voor uw werknemers kunnen bieden. Dit meubelstuk dat gemakkelijk kan worden aangepast, maakt het werken op kantoor een stuk comfortabeler en minder belastend. Dit stelt werknemers in staat om af te wisselen tussen zitten en staan voor een comfortabelere werkhouding en beter welzijn.

 

Schermen op ooghoogte

Plaats uw beeldschermen op ooghoogte om nek- en schouderklachten te voorkomen. Het is een kleine wijziging, maar het kan comfortabeler werken.

 

Zorg voor voldoende verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol in de werkplek. Het hebben van een goede verlichting op de werkplek kan de werkomgeving aanzienlijk verbeteren. Een ideale oplossing is om natuurlijk daglicht te integreren om de werkruimte licht en luchtig te houden, terwijl het gebruik van gepaste verlichting voorziet in een goede werkomgeving.

 

Laat werknemers pauzeren

Werken zonder pauze kan vermoeidheid veroorzaken, mentale vermoeidheid en kan leiden tot fouten. Biedt werknemers de mogelijkheid om pauzes te nemen en loop af en toe door het kantoor.

 

Het ontwerpen van een ergonomische werkplek op kantoor is essentieel voor zowel de gezondheid van de werknemers als de efficiëntie op het werk. Op de lange termijn zorgt dit voor gezondere, tevreden werknemers en vermindert het de kosten voor ziekteverlof. Kijk voor meer tips en inspiratie eens op katoprojecten.nl. Succes met het in de praktijk brengen van deze tips!

https://katoprojecten.nl/