Tygy fashion
Image default
Financieel

De voor- en nadelen van chiptuning

Motorchip Tuning is een procedure waarmee het computercontrolesysteem is gewijzigd, waardoor het voertuig beter presteert in verschillende automotive-parameters. De prijs van het hele proces kan van de ene auto naar de andere verschillen. Een motorafstemming-chip is een integraal onderdeel van de CARS-computer en elektrische systemen.

 

Er zijn een aantal voordelen geassocieerd met de procedure van de motor / Tune-up. Het verhoogt de efficiëntie van de auto. Als de auto een krachtige motor / afstem is, dan zal er een aanzienlijk brandstofverbruik zijn. Het totale brandstofverbruik kan tot 15% verminderen! Enkele van de belangrijkste voordelen die u kunt ervaren door de Tune-up te doen, zijn hoger op (percentage brandstof per gallon op normaal rijden), betere kracht, betrouwbaarheid en brandstofveiligheid.

 

Het andere voordeel is verbeterde vermogensafgifte aan de verschillende delen van de motor door de transmissie. De tijd die nodig is voor de verschillende stadia van compressie of koeling kan variëren, afhankelijk van het type van de motor en het type auto. Dit maakt de timing van de auto erg belangrijk. In chip-afstemming moet de timing van de motor mogelijk worden gewijzigd om overeen te komen met de exacte specificaties van de andere componenten van het voertuig.

 

De elektronische besturingseenheid of ECU is in principe verantwoordelijk voor de algehele werkconditie van de auto. De belangrijkste taak van de ECU is om het functioneren van elk onderdeel van het voertuig te controleren en te regelen. Wanneer de uitvoering van de auto verbetert, verandert de ECU verschillende variabelen als en wanneer nodig om een gunstige situatie tot stand te brengen. Wanneer de brandstofkwaliteit bijvoorbeeld goed is, maakt de ECU de brandstof in staat om te verbranden tegen een meer economisch tarief, waardoor meer pkspower aan het wiel wordt geleverd. Daarom zijn er een aantal voordelen geassocieerd met chiptuning.

 

Er zijn echter ook nadelen. Ten eerste, met chiptuning, is de levensduur van de auto sterk afhankelijk van de ervaring en expertise van de tuner. Als hij niet weet hoe hij het voertuig goed moet afstemmen, is de prestaties van de auto waarschijnlijk slecht. Als de tuner niet de vereiste vaardigheden heeft, is de kans groot dat de auto tijdens het afstemmingsproces wordt beschadigd, wat iets is dat niemand wil gebeuren.

 

Een ander nadeel geassocieerd met chiptuning is dat het de garantie van het voertuig kan ongeldig maken. Als u geen expert bent en geen kennis hebt over de manier waarop de elektronische functies van de Motor Control Unit, kunt u het risico lopen uw garantie leeg te maken. Om deze reden moet u ervoor zorgen dat u hiervoor getrainde professionals krijgt, vooral omdat er een aanzienlijk risico is.

Heeft u interesse in een chiptuning voor uw auto met behoud van garantie? Klik hier https://www.chipperformance.nl/