Tygy fashion
Image default
Dienstverlening

bibliotheek uitleensysteem

Er zijn maar weinig organisaties die met zoveel losse bewegende elementen te maken hebben als bibliotheken. De honderden, soms duizenden boeken, DVD’s en CD’s die worden aangeboden dansen samen een logistiek ingewikkelde dans van uitleen, reservering, reparatie en controle. Boeken dienen op tijd vervangen te worden, maar het moet ook mogelijk zijn om boeken ruim van te voren te kunnen reserveren als iemand dit wil. Ook dient natuurlijk bijgehouden te worden wie welk boek heeft, wanneer het terug dient te komen en of het op dat moment ook daadwerkelijk teruggekomen is. Een bibliotheek uitleensysteem vormt hiervoor de perfecte oplossing.

Een bibliotheek uitleensysteem als volledige oplossing

De meest efficiënte oplossing voor het spoedig en soepel laten draaien van alle radertjes die de bibliotheek in beweging houden is een bibliotheek uitleensysteem. Een dergelijke oplossing vormt voor de medewerkers en ICT van een bibliotheek de ‘single source of truth’.

Een brede oplossing voor bibliotheken biedt de mogelijkheid voor bezoekers om zelf boeken uit te checken, in te checken, maar ook om ze te reserveren. Ook kan een beveiligingssysteem met poortjes bij de deur gekoppeld worden aan dit systeem. Als een bezoeker een boek, DVD of CD mee naar buiten neemt zonder deze eerst uit te checken, dan gaat het alarm af.

Bibliotheek uitleensysteem en medewerkers

Maar ook voor de medewerkers bieden bibliotheek uitleensystemen een zeer efficiënte oplossing. Hebben mensen een vraag over een product, moet er even snel gekeken worden wanneer een boek of CD weer terug is? Met de snelle scanners en zoekmogelijkheden, wordt direct alle relevante informatie over dit product getoond. Zo kan de medewerker een bezoeker binnen enkele seconden antwoord geven. Wanneer is een boek weer beschikbaar, heeft de bibliotheek toevallig dit specifieke boek?

Een bibliotheek uitleen systeem kan gemakkelijk worden aangekocht en geïmplementeerd. De software draait vaak snel en effectief. Bibliotheken hebben vaak al een digitale database met alle uitleenproducten. Een bibliotheek uitleen systeem koppelt deze kennis aan de denkkracht en het gemak van software.